En blogg om vårt "everydaylife in Palma", personlig utveckling, hälsosam mat, ayurveda, yoga och om lycka.

Underbar höstdag!

Leave a comment

Det var lite kyligt på morgonen och jag slängde på mig skinnjackan när jag skulle iväg på yogan. Det blev en skön promenad från svenska skolan till Earth Yoga och ljuset är så vackert nu. Mjuk oktobersol och krispig luft…. Jag älskar denna tiden på året.
Den där hettan vi har på ön under sommarhalvåret tar på krafterna och kräver sin relaxade livsstil. Nu känner jag mig piggare och klarare i huvudet.

Photo-4
När det går mot höst så ökar vata ute och även i oss enligt ayurvedan. Vata består av rymd/ luft och står för förändring, rörelse och nedbrytning. Så det räcker att se oss omkring för att förstå detta. Det blir kyligare och blåsigare (lite beroende på vad vi bor förstås). Naturen skiftar från grönt till brunt för att så småningom gå in i vila över vintern.
På Mallorca är det inte fullt så tydligt i naturen som i Sverige. Här är mildare och mycket är vintergrönt. Men visst märker jag av att Vata ökar även här. Dricker mer te och väljer varm mat oftare än i somras.
Jag är Vata/Pitta i min personlighet och det är intressant att iaktta hur livet i Sverige kontra livet här påverka min konstitution. I Sverige var det Vata jag fick balansera nästan året runt medan här är det Pitta obalanser jag märker av mer.
Pitta styrs av eld och ökar av värme och sol. Det är ju en rad andra livsstilsfaktorer som spelar in när man balanserar sitt liv med inspiration av ayurveda. 
Men alla ni därhemma i Sverige tänk på att äta tillagad mat och väljer du att äta rawfood så lägg till värmande kryddor denna årstid. Drick kryddiga teer, ta  varma bad med härliga oljor, massera dig gärna med någon skön väldoftande olja.
Klä dig varmt och mjukt, vila och skapa regelbundet i livet så gott det går. Bara att komma i säng runt 22 och stiga upp mellan 06-07 balansera Vata snabbt.
Skapa en omgivning som är varm och ombonad. Det har väl sin helt naturliga förklaring att vi lägger mycket tid och pengar i norden på  inredning, tända ljus och att “mysa”.
Här är det ganska stor skillnad vad gäller denna bit och det är främst vi inflyttade nordbor som fortsätter att till viss del “mysa” även på Mallis. 🙂
Idag var jag på Sandras yogapass. Det var ett superbra pass med fokus på “grounding” och “to go inwards”. Passade mig utmärkt!

Photo-1

Fina Earth Yoga!

Sen blev det några timmar på El Peritto med spontana trevliga möten och därefter jobb.
Promenad till skolan för att hämta upp Linn och jag kunde inte låta bli att fota i den vackra höstsolen.

Photo Photo-5 Photo-3 Photo-2
Nu blir det kvällsmat med lilla familjen. Känner mig lite “mör i benen” efter yogan. Kommer nog kännas imorgon och då väntar 3-4 timmars vandring med några kompisar så det är bara att fortsätta med benstyrka.
Det blir första riktiga vandringen vi gör på Mallorca och den är efterlängtad. Dessutom visar det på perfekt vandringsväder.
Återkommer med bilder!

Kram på er!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s