En blogg om vårt "everydaylife in Palma", personlig utveckling, hälsosam mat, ayurveda, yoga och om lycka.

Djupa samtal….

8 Comments

Jag har haft en del djupa samtal denna veckan. Med vänner, med mannen, med bonusdotter. Jag gillar att ha meningsfulla konversationer -så detta passar mig utmärkt. Att snacka kläder, smink och yta ger mig ytterst lite. Men när det är samtal som berör, som öppnar upp för tankar och när vi kommer åt känslor. Då trivs jag! Är det inte därför vi är här? För att växa och dela glädje, skratt och gråt? För att ha utbyte av varandra och att ge varandra utrymme till att växa som människor? Går vi in i den materiella världen blir det lätt prestige, konkurrens och att alla vill synas. På vad sätt syns man då?
För mig finns inget vackrare än en människa som är hemma i sig själv, närvarande och fylld av visdom och erfarenhet. Att vara tillfreds. Det är väl vackert? Sådana människor är skönt och påfyllande att hänga med. I dagens stressande samhälle tror jag närvarande människor som ger av sin tid till andra blir hårdvaluta.
Jag minns när jag gick på yoga hos Karin på Sans & Balans, hon sa alltid efter passen att vi var välkomna med frågor eller tankar kring passet. ” Jag har gott om tid” avslutade hon. Det gav en skön och lugn känsla. Vi förstod nog alla att hon också hade ett tidsschema att hålla och givetvis inte kunde stå kvar i timslånga samtal. Men hon var närvarande just i den stunden och just då hade hon ju all tid i världen.
Nuet är det enda vi har. Konsten är att vara där. Inte fly till nästa tanke, nästa måste! Gud, vad jag tränar på detta. Ett litet barn gör oss ytterst medvetna om detta. Dom är i stunden hela tiden. Det jag brottas med är väl denna “bliss-fulla” (påhittat ord) närvaro och ändå ha en form av struktur och planering. Om jag inte har en struktur över dagens måltider, sömn och promenader för Linn blir det lätt kaos. Inget funkar! Så pusslet  jag håller på att lägga är att vara sådär närvarande, samtidigt härligt spontan och dessutom en strukturerad mamma med rutiner för min 1-åring. 🙂 Alltså helt perfekt!;) Det går sådär…. och skämt åsido, just den där lilla kaosen som blir ibland, planer som får ändras och att allt inte blir som man tänkt sig – det är ju livet. Härliga, underbara, ljuvliga livet! Med smulor på golvet, orakade ben, mjuk mage, hallonfläckar på vit blus (igen), kissblöja på golvet och eko broccoli i kylen som möglat (igen) för jag glömt att använda den. Mmmm…..alla gör vi vårt bästa och det är “good enough”. Vi är redan perfekta! Det är inte något vi behöver försöka att bli. Skala av alla föreställningar och Välj att vara lycklig här och nu. Är det så enkelt? Jag tror faktiskt det….däremot är DET inte så enkelt att göra alla gånger. Vi faller tillbaka, tappar bort oss i media bruset, tv, tidningar, nätet. Vägen till den inre rösten är yoga, samtal, naturen, sömn och andning. Samt att öppna upp för kärleken i livet. Se det vi har!!! Istället för att rikta blicken mot bristerna.
Så jag ler åt leksaker utspridda över golvet, smuttar på kaffet som “borde” varit en kopp te idag och vet att allt är just så som det ska vara.
Puss på er alla härliga människor. Tack för ni läser och finns därute.

8 thoughts on “Djupa samtal….

 1. Tack för att du delar med dig. Solig helg kram LINA

 2. Och tack för att du skriver!!!
  Marie.

 3. Tack för ett inlägg som gick rakt in i mitt hjärta! Satt just och var trött på allt.

 4. Puss söta storasyster. Tråkigt att vi bor så långt från varandra….Sofia

 5. Tack för dina gulliga kommentarer Lina! Tack Marie! Vad härligt att höra att mina ord berörde Marika. Älskade syster, ja det är synd att vi bor så långt från varandra. Kusinerna hade nog gärna lekt varje dag 🙂 puss

 6. Jag blir Så glad när jag läser det du skriver. Jag försöker varje dag att VÄLJA ATT VARA LYCKLIG. Det borde vara enkelt, men är det inte när andra vågskålen väger tyngre. Fast för varje gång man hittar sådana här klokheter känner jag att det går i rätt riktning så tack för att du delar med dig!

  Kram

 7. rligt att kika in och läsa din blogg 🙂

  Önskar dig en strålande dag.
  Kram/Sofia

 8. Prövar att skicka medelandet igen då jag inte fickiväg det 🙂

  ville bara ge dig en tacksamhets kram att den här bloggen finns 🙂
  Alltid lika kul att läsa den.

  Ha en strålande dag.
  Kram/sofia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s