En blogg om vårt "everydaylife in Palma", personlig utveckling, hälsosam mat, ayurveda, yoga och om lycka.

Välkommet 2011!

5 Comments

Bild från nyårsafton, jag med magen och min goá väninna Ann “Montazami” (privat skämt..men Ann skrattar nog om hon läser…)

Nu är det nya året här! Vi hade en mysig nyårsafton och har nu haft två sköna, lugna dagar. Ätit gott här hemma, jag har målat akrylfärger och börjat fylla i nya kalendern för året. Fick Paulo Coelhos vackra kalender “VISDOM” i julklapp av min man. Det är något tillfredsställande att fylla i en helt ny kalender tycker jag.
Hmmm…min mage växer, jag mår jättebra förutom lite ont i ryggen på nätterna. Jag märker att mitt behov av att “boa” är stort. Läste just i någon gravidtidning att detta är ett naturligt och inbyggt behov vi människor har när vi väntar tillökning. Även djur gör så! Så det är bara att “boa” på. Jag sorterar, stryker och skapar ordning i skåpen. Det är jättekul att laga nyttig mat och mitt sug på vegetariskt är större än vanligt. Visst äter jag fortfarande fisk, kyckling och kalkon men det har blivit mer vegetariskt sista veckorna. Det känns bra miljömässigt att välja den gröna livsstilen i köket också.
Idag lagade jag en superdundergod linsgryta. Här hittar du receptet – http://www.recept.nu/1.287775/lina_geback/varmratter/gronsaker_potatis_andra_rotfrukter/lyxig_linsgryta_med_kokosmjolk_basmatiris_och_broccol
Jag älskar indisk mat! Särskilt så här på vintern…de värmande kryddorna, smakerna och dofterna gör mig glad och lugn i både kropp och sinne. Vi hade matlagningsyoghurt, mangochutney och papadambröd till. Mumsigt! Om en stund blir det stekta bananer med råsocker, kardemumma, kanel och kokos och en klick kesella till. Ja! ni hör ju själva att jag är lite hemmafru inspirerad just nu. 🙂
Samtidigt blir det skönt med vardag och att få jobba med mitt företag. Be Happy – inspiration till en skönare & grönare värld. Men jobbet och min livsstil går liksom ihop och det är så jag vill ha det. Jag försöker leva som jag lär! Läser mycket och filosoferar mycket. Det kan bli djupa samtal hemma vid köksbordet. Vilket min man verkar ha överseende med då han ibland föredrar tystnad :). Min blogg är ett verktyg för mig att få skriva ned mina tankar och reflektioner. Tack för ni läser!

Jag hade ett samtal med en vän idag som ganska nyligen inlett en relation. Hon har varit singel en period och är nu så lycklig. Samtidigt märkte hon ju att nu hade hon inte samma tid för saker hon gjort tidigare. Vi pratade om det där med hur viktigt det är att behålla sitt eget liv fast man ingår i en relation. Men också att var sak har sin tid! Har man jobbat mycket med sin personliga utveckling så kan det vara en utmaning att plötsligt inte ha samma tid för detta. Men det är just här jag tror den största möjligheten till personlig utveckling finns. I vardagen, i våra relationer. Det vi upplever i meditation och på yogamattan är en sak. När vi är med likasinnade och bara upplever BLISS. Men i vardagen…det är då det gäller. Det är där vi kan “yoga” på riktigt – karmayoga och att växa genom möten. Annars blir det ju en slags flykt undan livet! BALANSEN – åter igen. Att hämta sin kraft i sin yoga eller vad det nu är och sedan gå ut i livet som en helare människa. Så ser jag på det i alla fall! Det är genom att ändra vårt egna medvetande och påverka i vår egen familj som vi kan göra en skillnad i det stora. Gräv där du står!
Det får bli mitt fokus i det nya året – Be Happy! När jag är glad och lycklig sprider jag det till andra.

Advertisements

5 thoughts on “Välkommet 2011!

  1. Ulrika, vilken fin ny blog du har! Tack för dina fina inspirerande ord idag, de känns viktiga!
    Puss å kram Eva-Lotta

  2. Fin den blev! Det du skriver är så sant!!! Det är verktyg man behöver och får att ha i vardagen som är viktiga. Och nu är det dags för mig att pröva allt det jag lärt, yogat, filosoferat, inspirerats av att ge mig ut och pröva mina vingar….. spännande, läskigt…
    god fortsättning //LINA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s