En blogg om vårt "everydaylife in Palma", personlig utveckling, hälsosam mat, ayurveda, yoga och om lycka.

Fågelkvitter!

Leave a comment

Har ni också hört att fåglarna kvittrar för fullt ute?! Ett tydligt vårtecken även om vintern håller sitt grepp om oss fortfarande. Så här länge har det inte varit snö och kallt i Skåne sen vi flyttade hit för 10 år sedan. På sätt och vis är det ändå skönt med årstider. Vissa år har det varit regnigt och blåsigt från oktober till mars ( i alla fall har det kännts så) och då är detta bättre. Det blir ju extrahärligt när krokusen tittar fram och vårsolen börjar värma. Yes!

Varma kläder, mycket ingefärste och varm mat är mina tips för att klara kylan bättre. Igår var jag i Lund och på underbara vegetariska restaurangen Govindas. Här äter man kärleksfullt tillagad mat, vegetarisk och en hel del ekologiskt. En måltid består av liten sallad om man önskar det, hemlagat bröd, soppa och varmrätt. Detta är lycka för kroppen. Kryddigt och gott med trevlig personal i enkel miljö.

Jag hittade ekologiskt dinkelmannagryn på en hälsokostbutik i Lund. Så idag blev det dinkelmannarynsgröt med strödadlar, kardemumma, mandelsmör, rismjölk och UDO´s choice olja till frukost. Jag äter det kroppen vill ha och njuter av det! Ju mer jag lyssnar på kroppen desto tydligare signaler får jag. Så det är bara att följa. Dessutom tycker jag ju att det är så roligt med mat och att ge min kropp bra näring.

Har ni sett programmet ” Landet brunsås” med Erik Haag, Henrik Schyffert och Lotta Lundgren på SVT2? Riktigt bra program med mycket humor. Gå in på SVT Play så kan ni se alla avsnitt. Dom ger information på ett bra sätt och utan pekpinnar. Med ett leende!

Nu börjar magen kurra efter allt skrivande om mat. Lunchtime!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s